Ostoskori

Sulje

Ilmainen ja nopea toimitus, 1-3 arkipäivää. 50 päivän tyytyväisyystakuu.

Mikä on automaattikello?

Julkaistu 18 toukokuu 2021

Korpi - automaattikello

 

Lanseerasimme hiljattain Havun ensimmäisen automaattikoneistoisen rannekellon, joka kantaa nimeä KorpiPuinen automaattikello on markkinoilla vielä harvinaisuus, joten onkin ollut erittäin mukava huomata, että kiinnostuneita on riittänyt. Vastaanotto on ollut kaiken kaikkiaan hieno, suuri kiitos teille saamastamme palautteesta.


Julkaisun jälkeen, ennakkomyynnin rullatessa kuitenkin huomasimme, että etenkin yksi asia jäi arveluttamaan asiakkaitamme: Mikä on automaattikello? Siispä, avataan asiaa hieman.

 

Automaattikellolla tarkoitetaan rannekelloa, jossa on paristolla toimivan kvartsikoneiston sijaan mekaaninen automaattikoneisto. Koneiston toiminta perustuu liike-energiaan, jota syntyy esimerkiksi käden liikkeestä kellon ollessa ranteessa. Liikkeen seurauksesta kellon koneiston vetojousi virittyy ja pyrkii vapauttamaan energiansa koneiston käyntiin. Automaattikoneisto pysyy käynnissä niin kauan kuin liike-energia riittää. Kellon ollessa käyttämättömänä tarpeeksi pitkään, käynti pysähtyy ja jatkuu vasta kun se pääsee taas liikkeeseen. Automaattikellojen käyntivara, eli aika jonka kellon koneisto tikittää levossa, on tavallisimmin joitain kymmeniä tunteja. Korpi - kellossamme käyntivara on noin 42 tuntia. Toisin kuin paristoilla toimiva kvartsikoneisto, mekaaninen koneisto ei koskaan ole täydellisen tarkka - automaattikello heittää tyypillisesti muutamia sekunteja päivässä.


Automaattikoneistolla toimivat kellot ovat hieman kvartsikoneistoisia kelloja arvokkaampia. Mekaanisen koneiston rakentaminen vaatii yksityiskohtaista ja tarkkaa työtä, joten niiden valmistus on patterikoneistoja kalliimpaa. Automaatit ovatkin  tekniikkansa vuoksi erityisesti kelloharrastajien suosiossa. 


Mekaaninen kello ei ole yhtä vaivaton kuin paristoilla toimiva kello, mikä on olennainen osa automaattikellojen viehätystä. Automaatin omistajana pääset omakohtaisesti liike-energiaa hyödyntäen huolehtimaan niin kellon käymisestä kuin oikeasta ajasta, sillä elektroniikkaa ei mekaanisessa koneistossa hyödynnetä lainkaan. Näin kelloon syntyy erityinen suhde, olet osa kelloa ja sen toimintamekaniikkaa. Kun huolehdit automaattikellostasi ja vältät ulkoiset vauriot, saat siitä pitkäikäisen kumppanin vuosien ajaksi.

 

- Havun tiimi

0 kommenttia

Jätä kommentti

Kaikki kommentit tarkistetaan ennen julkaisua