Ostoskori

Sulje

Ilmainen toimitus kaikkiin tilauksiin. Toimitusaika 1-3 arkipäivää.

Rannekellon osto-opas – valitse tyyliisi sopiva rannekello

Mikä on rannekello?

Kaikessa helppoudessaan, rannekello on kello, jota pidetään ranteessa. Kelloja on monenlaisia, kuten meitä ihmisiäkin. Kello voi olla sinulle kapine, joka näyttää ajan ja päivämäärän, toimii GPS:nä kävelylenkilläsi ja jopa laskee puolestasi sydämesi sykkeen. Siitä voi löytyä siis kaikki samat ominaisuudet, kuin modernista urheilusykemittarista.

Sitten on olemassa kelloja. Kello kertoo jotain sinusta. Se kertoo arvostuksestasi perinteitä, käsityöläisyyttä ja historian saatossa jalostuneita muotoja kohtaan. Sellaisia kelloja – oikeita rannekelloja – näkee nykyään harvassa. Vielä aikana ennen Internetiä ja globaalin verkkokaupan yleistymistä herrasmiesten (ja naisten) rannekellot olivat Sveitsissä tehtyjä, sillä muuten ei voinut saada kaunista kelloa laadukkaalla koneistolla. Kvartsikellojen yleistyttyä tilanne muuttui. Käsityöläisperinteistä ja klassisista materiaaleista tuotetut, normaalille tallaajalle edulliset kellot yleistyivät. Nykyään jokainen, joka on valmis panostamaan muutaman kympin enemmän, voi saada ranteeseensa oikeasti hienon ja toimivan kellon.

 

Kello kertoo käyttäjästään

Jokainen meistä on yksilö. Meillä on omat persoonamme ja luonteemme, joita haluamme joko tiedostaen tai tiedostamatta tuoda esille tyylissämme. Kello on monelle meistä tärkeä osa identiteettiä. Se kertoo, arvostammeko kauniita muotoja, eleetöntä minimalistisuutta, vai esimerkiksi kestävää rakennetta ja funktionaalisuutta.

Kellossa käytetyillä materiaaleilla voit erottua helposti eduksesi niin arki- kuin juhlapukeutumisessa. Puu materiaalina on kestävä ja ekologinen valinta. Onneksi kestävä valinta on myös todella miellyttävän tuntuinen kädessä, joten sinun ei tarvitse tehdä kompromissia vastuullisuuden, tyylikkyyden ja käyttömukavuuden välillä.

 

Täydellisen, sinulle sopivan rannekellon valinta

Olemme tehneet tämän osto-oppaan helpottaaksemme kellosi valintaa. Haluamme tehdä asiat niin, että löydät helposti juuri sinulle sopivan kellon. Siksi olemme HAVU:n verkkokaupassa panostaneet kuviemme laatuun. Haluamme, että saat juuri sitä, mitä tilaat, joten näet kellomme tyylikkäinä kuvina juuri sellaisina, kuin ne todellisuudessa esiintyvät. Yksityiskohdat luovat poikkeuksen sääntöön, sillä jokainen kellomme on yksilö pintakuvioltaan puumateriaalin eläväisyyden ansiosta. Mikäli haluat tutustua kelloihimme lisää, voit käydä kurkkaamassa Instagramista tilin @havuwatches , josta löydät lisää tyylikkäitä kuvia sekä esittelyvideoita.

Olemme kuvanneet kellot niin, että verkkosivustomme ensimmäinen tuotekuva antaa viitettä kellon todellisesta koosta. Näin löydät helpoiten sellaisen rannekellon, jota on mukava käyttää. Hyvä nyrkkisääntö on, että 40-42 mm kello sopii lähes jokaiselle miehelle ja 36-40 mm kellot naisille. Paksuranteisempi herrasmies näyttää tyylikkäältä 44 mm kellon kanssa, joka on jo näyttävän kokoinen kello. Pienemmät kellot sopivat klassisesta pukukellotyylistä tykkääville, tai ohutranteisimmille kellon käyttäjille.

 

 

Kellojen ominaisuudet

 

Kellojen vesitiiviys

Jokaisen kellomme tuotesivulla on vesitiiviysmerkintä ATM luokituksella. Vesitiiviyden voi ilmoittaa monella eri tavalla – esimerkiksi 10 ATM, 10 bar ja 100 m merkinnät vastaavat toisiaan.

Kellon vesitiiviys voi heikentyä ajan myötä. Tiivisteet voivat haurastua, kuivua ja kovettua. Suosittelemme ottamaan tämän huomioon käyttäessäsi rannekelloa.

Emme suosittele kellojen kastelemista tarkoituksellisesti. Puiset osat voivat hieman turvota kastuessaan, mutta olemme huomanneet niiden palautuvan hyvin ennalleen. Olemme ilmoittaneet vesitiiviyden kelloissamme, jotta tiedät, kuinka puinen rannekellosi kestää vettä.

 

Vesitiiviysmerkinnät:

3 ATM = roiskevesitiivis. Ei saa upottaa veteen.

5 ATM = Kestää kosteita olosuhteita. Ei suositella upottamista veteen.

10 ATM = Kestää uimista. Ei saa käyttää laitesukelluksessa.

20 ATM = Voi upottaa veteen ja käyttää laitesukelluksessa. Ei tule käyttää syvyyksissä, joissa käytetään seoskaasuja kuten heliumia.

30 ATM = Voi upottaa veteen ja käyttää ammattimaisessa sukelluskäytössä.

 

Kellojen koneistot

Puiset rannekellomme on varustettu laadukkailla kvartsi- tai automaattikoneistoilla. Kellomme näyttävät sinulle ajan ja osa niistä näyttää myös päivämäärän. Kelloissamme ei ole älykellon tai urheilusykemittarin ominaisuuksia, kuten hälytyksiä ja ilmoituksia. Me uskomme siihen, että puhelimen ilmoitukset riittävät, jolloin kellosta voi nauttia ajannäyttäjänä. Mikäpä olisi mukavampaa, kuin seurata aikaa tyylikkäästä puisesta rannekellosta?

 

Kellojen kuvaukset tuotesivuilla

Kellon kuvaus kertoo mielestämme olennaisimmat tiedot rannekellon valintaan. Olemme pyrkineet luomaan jokaiselle kellolle mahdollisimman tarkat kuvaukset ilman turhaa lätinää. Kuvaus kertoo myös kellon teknisistä ominaisuuksista, kuten koneistosta, kellotaulun leveydestä, kellotaulun väristä, rannekkeesta sekä rannekkeen koosta.

 

 

 

Kellon käyttöönotto 

 

Kellosi käyttöönotto ja rannekkeen lyhennys

Kvartsikellojen käyttöönotto toimii seuraavasti. Ota ajansäätönupista muovisuojus pois ja säädä kellonaika oikeaksi. Paina kellon nuppi pohjaan ja kello alkaa käydä. Paristot ovat kelloissa valmiina. Eikö olekin helppoa?

Automaattikello voidaan vetää käyntiin pyörittämällä normaaliasennossa olevaa säätönuppia myötäpäivään. Pyöritä nuppia useampi kierros, jonka jälkeen kello alkaa käymään normaalisti. Toimitamme kaikkien kellojen mukana myös käyttöohjeet, jotta saat kellosi varmasti helposti käyttöösi.

 

Saat meiltä HAVU-kellosi kauniissa, puisessa kellorasiassa, jossa voit säilyttää asustettasi, kun otat sen pois ranteestasi. Kvartsikoneistoinen kello ei lopeta käymistä, ennen kuin koneiston paristo loppuu. Pariston vaihtaminen onnistuu paikalliselta kellosepältäsi parissa minuutissa ja se on yleensä todella edullinen toimenpide. Automaattikoneiston hienous ja erikoisuus taas piilee siinä, miten kellon käynti perustuu liike-energiaan. Kelloon varastoituu energiaa sen ollessa normaalisti käytössä. Kellon ollessa jonkin aikaa käyttämättä, automaattikoneistoinen kello vedetään uudestaan käytiin ja säädetään oikeaan aikaan.

Mikäli uudessa HAVU-kellossasi on puinen ranneke, saat kellorasiasi mukana rannekkeensäätötyökalun, jonka avulla voit lyhentää rannekkeen itsellesi sopivaksi. Olemme maininneet tästä myös jokaisen kellon tuotesivuilla.

Ohjevideo rannekkeen lyhentämiseen löytyy tästä linkistä.

 

Ranneke ja rannekkeen vaihto

Vaikkakin puu on todella miellyttävä ja kevyt materiaali, voit halutessasi vaihtaa kelloihin erilaisen rannekkeen. Metallinen ranneke voi tuoda hienoa kontrastia, tai nahkaranneke klassista tyylikkyyttä puiseen kellotauluun. Valikoimastamme löydät metalliset Mesh-rannekkeet, sekä nahka- ja tekstiilirannekkeet eri väreissä. Rannekkeenvaihtoa helpottaa ranneketyökalu, joka löytyy verkkokauppamme oheistarvikkeista. Työkalu helpottaa vanhan rannekkeen irrottamista kellosta.

 

Lisää tietoa vaihtoehdoista puiselle rannekkeelle löydät sivuiltamme löytyvästä rannekkeen osto-oppaasta.