Ostoskori

Sulje

Ilmainen toimitus kaikkiin tilauksiin. Toimitusaika 1-3 arkipäivää.

Rannekellon osto-opas – valitse oikea rannekello tyyliisi

Kelloja on monenlaisia, kuten on meitä ihmisiäkin. Kello voi olla sinulle kapine, joka näyttää ajan, ehkä päivämäärän. Jotkut laskevat jopa sekunteja, näyttävät sinulle sydämesi sykkeen tai toimivat GPS:nä – kaikkea, mitä moderni urheilusykemittari siis tekee.

Sitten on olemassa kelloja. Kello kertoo jotain sinusta. Se kertoo arvostuksestasi perinteitä, käsityöläisyyttä ja historian saatossa jalostuneita muotoja kohtaan. Sellaisia kelloja – oikeita rannekelloja – näkee nykyään harvassa. Vielä aikana ennen Internetiä ja globaalin verkkokaupan yleistymistä herrasmiesten (ja naisten) pitämät rannekellot olivat Sveitsissä tehtyjä. Muuten ei voinut saada kaunista kelloa laadukkaalla koneistolla. Kvartsikellojen yleistyttyä tilanne muuttui. Käsityöläisperinteistä ja klassisista materiaaleista tuotetut – normaalille tallaajalle edulliset kellot yleistyivät. Nykyään jokainen, joka on valmis panostamaan muutamaa kymppiä enemmän voi saada ranteeseensa oikeasti hienon ja toimivan kellon.

 

Kello kertoo luonteestasi

Jokainen meistä on yksilö. Jokaisella meistä on oma persoona ja luonne, jota haluamme joko tiedostaen tai tiedostamatta tuoda esille tyylissämme. Kello on monelle meistä tärkeä osa identiteettiä. Se kertoo meistä paljon. Arvostammeko kauniita muotoja, eleetöntä minimalistisuutta, vai esimerkiksi kestävää rakennetta ja funktionaalisuutta.

Kellossa käytetyillä materiaaleilla voit erottua helposti eduksesi niin arki- kuin juhlapukeutumisessa. Puu materiaalina on kestävä ja ekologinen valinta. Onneksi kestävä valinta on myös todella miellyttävä kädessä. Näin sinun ei tarvitse tehdä kompromissia.

 

Katso tarkkaan kuvat kelloista ja rannekkeista

Kellon valinta voi olla hankalaa. Netistä ostaminen voi tuntua pelottavalta idealta, kun kellosta ei näe kuin kuvat. Siksi olemme HAVU:n verkkokaupassa panostaneet kuviemme laatuun – näet jokaisen kellon laadukkaina kuvina juuri sellaisena, kuin se todellisuudessa esiintyy (paitsi puun yksilöllisistä piirteistä, sillä jokainen kellomme on yksilö pintakuvioinniltaan.) Haluamme, että saat juuri sitä, mitä tilaat. Jos et löydä verkkosivuiltamme tarpeeksi kuvia, voit käydä kurkkaamassa instagramista tilin @havuwatches , josta löydät lisää tyylikkäitä kuvia sekä esittelyvideoita reels-osiosta.

Olemme myös kuvanneet kellot niin, että verkkosivustomme ensimmäinen tuotekuva antaa viitettä kellon todellisesta koosta. Näin et tule vahingossa ostaneeksi ranteeseesi sopimatonta kelloa. Liian iso kello pienessä ranteessa voi näyttää hassulta ja toisin päin. Hyvä nyrkkisääntö on, että 40-42 mm kello sopii lähes jokaisen miehen ranteeseen ja 36-40 mm kellot naisten. Paksuranteisempi herrasmies näyttää tyylikkäältä 44 mm kellon kanssa, joka on jo näyttävän kokoinen kello. Pienemmät kellot sopivat klassisesta pukukellotyylistä tykkääville, tai ohutranteisimmille.

 

Kellojen kuvaukset tuotesivuilla

Kellon kuvaus myös kertoo mielestämme olennaisimmat tiedot rannekellon valintaan. Olemme pyrkineet luomaan jokaiselle kellolle mahdollisimman tarkat kuvaukset, ilman turhaa lätinää. Jos kaipaat teknistä tietoa, niin löydät kuvauksesta tietoa koneistosta, kellotaulun leveydestä, kellotaulun väristä, rannekkeesta sekä rannekkeen koosta.

 

Kellosi käyttöönotto ja rannekkeen lyhennys

Saat kellosi meiltä pakattuna pahvilaatikkoon, josta löydät HAVU-kellosi kauniissa, puisessa kellorasiassa.

Kvartsikellojen käyttöönotto toimii seuraavasti. Ota ajansäätönupista muovisuojus pois ja säädä kellonaika oikeaksi. Paina kellon nuppi pohjaan ja kello alkaa käydä. Paristot kelloissa on valmiina. Eikö olekin helppoa?

Automaattikello voidaan vetää käyntiin pyörittämällä kellon normaaliasennossa
olevaa nuppia myötäpäivään. Pyöritä nuppia useampi kierros. Tämän jälkeen kello alkaa käymään normaalisti. Toimitamme kaikkien kellojen mukana myös käyttöohjeet, jotta saat kellosi varmasti helposti käyttöösi.

Kelloa voit säilyttää puisessa laatikossa, kun siltä tuntuu. Kvartsikoneistoinen kello ei lopeta käymistä, ennen kuin kvartsikoneiston paristo loppuu. Pariston vaihtaminen onnistuu paikalliselta kellosepältäsi parissa minuutissa ja se on yleensä todella halpa toimenpide. Automaattikoneistolla toimiva kello taas vedetään uudestaan käyntiin ja säädetään oikeaan aikaan, kun liike-energia koneistosta loppuu. Automaattikoneiston hienous ja erikoisuus piileekin juuri koneistossa ja siinä, että kello todella perustuu liike-energiaan.

Niissä kelloissa, joissa tarvitsee säätää rannekkeen pituutta, kellorasiassa tulee mukana rannekkeensäätötyökalu. Olemme myös maininneet tästä jokaisen kellon tuotesivuilla. Rannekkeensäätötyökalun avulla voit lyhentää ranneketta.

Ohjevideo rannekkeen lyhentämiseen löytyy tästä linkistä.

 

Kellojen vesitiiviys

Kellojemme tuotesivuilla on merkitty vesitiiviys. Vesitiiveys on sivuillamme merkattu ATM luokituksella. Vesitiiviyden voi ilmoittaa monella eri tavalla, kuten 10 ATM, 10 bar ja 100m. Nämä eri luokituksella ilmoitetut vesitiiviydet vastaavat toisiaan vesitiiveydeltään.

Kellon vesitiiviys voi heikentyä ajan myötä. Tiivisteet voivat haurastua, kuivua ja kovettua. Suosittelemme ottamaan tämän huomioon käyttäessäsi rannekelloa.

Emme suosittele kellojen kastelemista tarkoituksellisesti. Puiset osat voivat hieman turvota kastuessaan, mutta olemme huomanneet niiden palautuvan hyvin ennalleen. Olemme ilmoittaneet vesitiiviyden kelloissamme, jotta tiedät, kuinka puinen rannekellosi kestää vettä.

 

Vesitiiveysmerkinnät:

3 ATM = roiskevesitiivis. Ei saa upottaa veteen.

5 ATM = Kestää kosteita olosuhteita. Ei suositella upottamista veteen.

10 ATM = Kestää uimista. Ei saa käyttää laitesukelluksessa.

20 ATM = Voi upottaa veteen ja käyttää laitesukelluksessa. Ei tule käyttää syvyyksissä, joissa käytetään seoskaasuja kuten heliumia.

30 ATM = Voi upottaa veteen ja käyttää ammattimaisessa sukelluskäytössä.

 

Kellojen toiminnallisuudet

Puiset rannekellomme ovat varustettu joko kvartsi- tai automaattikoneistolla. Kellomme näyttävät sinulle ajan ja osa kelloistamme näyttää myös päivämäärän. Kelloissamme ei ole älykellon ominaisuuksia, kuten hälytyksiä, ilmoituksia tai muita älykellojen tai urheilusykemittarin ominaisuuksia. Me uskomme siihen, että puhelimen ilmoitukset riittävät, ja kellosta voi nauttia ajannäyttäjänä. Mikäpä olisi mukavampaa kuin seurata aikaa tyylikkäästä puisesta rannekellosta.

 

Ranneke ja rannekkeen vaihto

Vaikkakin puu on todella miellyttävä ja kevyt materiaali, voit myös halutessasi vaihtaa kelloihin erilaisen rannekkeen. Metallinen ranneke voi tuoda hienoa kontrastia puiseen kellotauluun. Valikoimastamme löydät mm. komeat metalliset Mesh-rannekkeet. Lisää rannekkeen vaihdosta löydät sivuiltamme löytyvästä rannekkeen osto-oppaasta. Rannekkeenvaihtoon tarvitset erillisen ranneketyökalun, joka löytyy verkkokauppamme oheistarvikkeista.