Ostoskori

Sulje

Ilmainen toimitus kaikkiin tilauksiin. Toimitusaika 1-3 arkipäivää.

Rannekellon osto-opas – valitse oikea rannekello tyyliisi

Kelloja on monenlaisia, kuten on meitä ihmisiäkin. Kello voi olla sinulle kapine, joka näyttää ajan, ehkä päivämäärän. Jotkut laskevat jopa sekunteja, näyttävät sinulle sydämesi sykkeen tai toimivat GPS:nä – kaikkea, mitä moderni urheilusykemittari siis tekee.

Sitten on olemassa kelloja. Kello kertoo jotain sinusta. Se kertoo arvostuksestasi perinteitä, käsityöläisyyttä ja historian saatossa jalostuneita muotoja kohtaan. Sellaisia kelloja – oikeita rannekelloja – näkee nykyään harvassa. Vielä aikana ennen Internetiä ja globaalin verkkokaupan yleistymistä herrasmiesten (ja naisten) pitämät rannekellot olivat Sveitsissä tehtyjä. Muuten ei voinut saada kaunista kelloa laadukkaalla koneistolla. Kvartsikellojen yleistyttyä tilanne muuttui. Käsityöläisperinteistä ja klassisista materiaaleista tuotetut – normaalille tallaajalle edulliset kellot yleistyivät. Nykyään jokainen, joka on valmis panostamaan muutamaa kymppiä enemmän voi saada ranteeseensa oikeasti hienon ja toimivan kellon.

 

Kello kertoo luonteestasi

Jokainen meistä on yksilö. Jokaisella meistä on oma persoona ja luonne, jota haluamme joko tiedostaen tai tiedostamatta tuoda esille tyylissämme. Kello on monelle meistä tärkeä osa identiteettiä. Se kertoo meistä paljon. Arvostammeko kauniita muotoja, eleetöntä minimalistisuutta, vai esimerkiksi kestävää rakennetta ja funktionaalisuutta.

 

Katso tarkkaan kuvat kelloista ja rannekkeista

Kellon valinta voi olla hankalaa. Netistä ostaminen voi tuntua pelottavalta idealta, kun kellosta ei näe kuin kuvat. Siksi olemme HAVU:n verkkokaupassa panostaneet kuviemme laatuun – näet jokaisen kellon laadukkaina kuvina juuri sellaisena, kuin se todellisuudessa esiintyy (paitsi puun yksilöllisistä piirteistä, sillä jokainen kellomme on yksilö pintakuvioinniltaan.) Haluamme, että saat juuri sitä, mitä tilaat.

Olemme myös kuvanneet kellot niin, että kuvat antavat viitettä kellon todellisesta koosta. Näin et tule vahingossa ostaneeksi ranteeseesi sopimatonta kelloa. Liian iso kello pienessä ranteessa voi näyttää hassulta ja toisin päin. Hyvä nyrkkisääntö on, että 40-42 mm kello sopii lähes jokaisen miehen ranteeseen ja 36-40 mm kellot naisten. Paksuranteisempi herrasmies näyttää tyylikkäältä 44 mm kellon kanssa, joka on jo näyttävän kokoinen kello. Pienemmät kellot sopivat klassisesta pukukellotyylistä tykkääville, tai ohutranteisimmille.

 

Kellojen kuvaukset tuotesivuilla

Kellon kuvaus myös kertoo mielestämme olennaisimmat tiedot rannekellon valintaan. Olemme pyrkineet luomaan jokaiselle kellolle mahdollisimman tarkat kuvaukset, ilman turhaa lätinää. Jos kaipaat teknistä tietoa, niin löydät kuvauksesta tietoa koneistosta, kellotaulun leveydestä, kellotaulun väristä, rannekkeesta sekä rannekkeen koosta.

 

Kellosi käyttöönotto ja rannekkeen lyhennys

Saat kellosi meiltä pakattuna pahvilaatikkoon, josta löydät HAVU-kellosi kauniissa, puisessa kellorasiassa. Ota ajansäätönupista muovisuojus pois ja säädä kellonaika oikeaksi. Paina kellon nuppi pohjaan ja kello alkaa käydä. Paristot kelloissa on valmiina. Eikö olekin helppoa?

Kelloa voit säilyttää puisessa laatikossa, kun siltä tuntuu. Se ei lopeta käymistä, ennenkun kvartsikoneiston paristo loppuu. Pariston vaihtaminen onnistuu paikalliselta kellosepältäsi parissa minuutissa ja se on yleensä todella halpa toimenpide.

Niissä kelloissa, joissa tarvitsee säätää rannekkeen pituutta, kellorasiassa tulee mukana rannekkeensäätötyökalu. Olemme myös maininneet tästä jokaisen kellon tuotesivuilla. Rannekkeensäätötyökalun avulla voit lyhentää ranneketta.

Ohjevideo rannekkeen lyhentämiseen löytyy tästä linkistä.

 

Ranneke ja rannekkeen vaihto

Vaikkakin puu on todella miellyttävä ja kevyt materiaali, voit myös halutessasi vaihtaa kelloihin erilaisen rannekkeen. Metallinen ranneke voi tuoda hienoa kontrastia puiseen kellotauluun. Valikoimastamme löydät mm. komeat metalliset Mesh-rannekkeet. Lisää rannekkeen vaihdosta löydät sivuiltamme löytyvästä rannekkeen osto-oppaasta. Rannekkeenvaihtoon tarvitset erillisen ranneketyökalun, joka löytyy verkkokauppamme oheistarvikkeista.