Ostoskori

Sulje

Ilmainen toimitus kaikkiin tilauksiin. Toimitusaika 1-3 arkipäivää.

Rannekkeen osto-opas

Tältä sivulta löydät ohjeet sopivan rannekkeen valintaan. Olet mahdollisesti ostamassa tai ostanut jo uuden HAVU-kellon ja haluaisit stailata kelloa tai ostaa vaihtelun vuoksi vaihtorannekkeita. Voit ostaa meiltä myös pelkän rannekkeen, jos omistat jo muuten mieleisen rannekellon.

Kelloja on paljon erilaisia ja niin on myös kellojen rannekkeita. Oli kellosi sitten puukello tai metallinen, ranneke voi muuttaa kellon ulkoasua ja tyyliä todella paljon. Uusimalla kellon rannekkeen uudistat samalla koko kellosi ilmeen. Olit sitten päivittämässä nykyistä kelloasi tai ostamassa uuden rannekellon, uuden rannekkeen tilaat helposti meiltä.

 

Minkälaisia rannekkeita kelloihin on?

Valitsit sitten HAVU-kellon tai perinteisen rannekellon, voit valita siihen erilaisia rannekkeita mieltymyksesi mukaan. Rannekkeen vaihtaminen on helppoa kotikonstein. Löydät verkkokaupastamme rannekkeenvaihtotyökalun, joka helpottaa rannekkeen vaihtamista. Lukemalla eteenpäin saat selville, minkälainen ranneke sinun kelloosi sopii ja mitä rannekkeita HAVU-puukellojen käyttäjät suosivat.

 

Metallinen ranneke kelloon 

Tyypillisin kellon ranneke on varmasti metalliranneke eli toiselta nimeltään linkkiranneke. Se on yleisin ranneketyyppi metallisissa urheilu- ja sukelluskelloissa. Metalliranneke koostuu sarjasta toisiinsa linkitettyjä metallinpaloja, jotka taipuvat ranteen muodon mukaan mutta antavat silti kestävän tuen. Tunnetuimpia linkkirannekkeita ovat varmasti Rolex Submariner -linjan Oyster-rannekkeet, joista metallisten rannekkeiden tyylisuunta oikeastaan alunperin kehittyi.

 

Metallinen mesh-ranneke

Mesh-ranneke tai “Milanese” -ranneke on tiheistä metallisilmukoista koostuva ranneke, joka on hyvin mukava kädessä ja antaa kestävää ja jämäkkää tukea. Mesh-rannekkeet kelloihin ovat olleet kovassa suosiossa viime vuosien aikana ja niitä näkyy monenlaisissa rannekelloissa, sukelluskelloista fiineihin pukukelloihin asti. Myös HAVU -puurannekellon voi yhdistää metalliseen Mesh-rannekkeeseen, joita löydät kaupastamme.

Tästä linkistä löydät ohjeet siihen, kuinka rannekkeen saa säädettyä juuri sinulle sopivaksi.

 

Nahkaranneke kelloon

Nahkaranneke on kiistämättä klassisin valinta rannekelloon, niin naisten kuin miestenkin kelloissa. Oli kello sitten urheilumallinen kronografi tai klassisempi pukukello, nahkainen ranneke antaa kelloon ainutlaatuisen, hienostuneen loppusilauksen. Nahkarannekkeitakin on tosin monenlaisia, vähän raffimmasta, käsittelemättömästä raakanahasta hienostuneeseen ja kiiltävään krokotiilinnahkaan asti. 

 

Nahkarannekkeita voi löytää kellosepänliikkeistä monesta eri nahasta valmistettuna ja myös keinonahkaisena. Nahkarannekkeita on satoja eri tyylisiä tikkaustavasta tai parkitsemistavasta johtuen. Yleisimmät nahkarannekeiden arkkityypit ovat kuitenkin vuoratut nahkarannekkeet, urheilunahkarannekkeet (esim. Kilpa-ajoon alunperin suunnitelluissa kelloissa) ja kontrastinahkarannekkeet, joissa voi olla esimerkiksi valkoista tikkausta tumman nahan yhteydessä.

 

Nahkarannekkeita löydät myös HAVU:n valikoimasta! Valitse kellosi tyyliin sopiva nahkaranneke, halusit sitten rennompaa ruskeaa nahkaranneketta tai mustan nahan tuomaa ylellisyyttä. 

 

Nahkarannekkeen hoito

Toisin kuin metalliset rannekkeet, nahkarannekkeet kaipaavat hieman huolenpitoa. Yleensä nahkarannekkeeseen riittää kevyt öljyäminen parin kuukauden välein, mutta harvinaislaatuisimmat rannekkeet saattavat kaivata jopa kiillotusta ja pehmentämisaineita. Nahkarannekkeet myös patinoituvat ajan kuluessa todella kauniisti, joten omasta rannekkeestaan kannattaa pitää huolta.

 

Minkä nahkarannekkeen valitsen?

Tärkeintä rannekkeen valinnassa on yhdistää se oikeanlaiseen kelloon. Mustan kellotaulun kanssa harvoin sopii lämpimän ruskea nahkaranneke. On tiedettävä, haluaako kellollaan viestiä huoletonta arkisuutta vai klassista ylellisyyttä. Tärkeintä on ottaa huomioon kellon materiaali, leveys, värit ja yleinen tyyli. Pukukellot, lentäjäkellot ja sukelluskellot suosivat kaikki hieman erilaisia rannekkeita.

 

Kangasrannekkeet ja NATO-rannekkeet:

Kankaiset NATO-rannekkeet tai kangasrannekkeet ovat kasvattaneet suosiotaan huomattavasti viime vuosina, vaikka uusi juttu ne eivät ole. Kankaisia rannekkeita nähtiin jo Sean Conneryn tähdittämissä Bond-elokuvissa aikoinaan. Kangasranneke on saanut toisen nimen “NATO-ranneke” - sillä ne ovat olleet ja ovat aina suosittuja ammattilaiskäytössä, etenkin sotilailla. 

Kankainen ranneke kestää, eikä kiillä auringossa. Se myös kuivuu nopeammin kuin nahkainen ranneke. Kangasrannekkeita löydät verkkokaupastamme puisten rannekellojen kylkeen - kangas ja puu luovat yhdessä todella komean kokonaisuuden!

 

Rannekkeen leveys HAVU-kelloissa:

Verkkokaupassamme rannekkeen leveys on ilmoitettu jokaisen kellon osalta samalla tavalla. Kellon rannekkeen koko ilmoitetaan kellon tuotekuvauksessa esimerkiksi näin: "Rannekkeen koko: 20mm". Valitse siis kelloosi sopiva leveys, niin et mene hukkaan ranneketta valittaessa.

 

Rannekkeen valinta

Kun tiedät, minkä kokoinen ranneke sopii kelloosi, voit valita mieleisen rannekkeen. Valikoimastamme löydät metallirannekkeita, tekstiilirannekkeita sekä nahkarannekkeita. Rannekkeen otsikossa näet, mitä kokoja verkkokaupastamme löytyy tästä väristä ja materiaalista. Esimerkiksi: Ruskea nahkaranneke (18mm, 20mm, 22mm). Rannekkeen tuotesivulta pääset valitsemaan minkä kokoisen rannekkeen haluat tilata. Tässä esimerkissä siis valitaan 20mm ranneke.

 

Rannekkeiden valikoima

Meiltä löydät laajan valikoiman erilaisia rannekkeita. Huomaathan, että kaikkiin kelloihin meiltä ei kuitenkaan löydy sopivaa ranneketta. Löydät kellon tuotekuvauksesta tekstin, jos ranneke ei ole vaihdettavissa meiltä löytyviin rannekkeisiin.

Rannekkeen vaihtaminen itse on aina asiakkaan vastuulla. Vaihdamme pyynnöstäsi rannekkeen täysin veloituksetta ennen kellon lähettämistä sinulle.

 

Ota rohkeasti yhteyttä

Voit aina olla myös yhteydessä asiakaspalveluumme. Autamme sinua mielellämme valitsemaan kellon tai siihen sopivan rannekkeen. Kellon valinnasta lisää löydät rannekellojen osto-oppaasta.