Ostoskori

Sulje

Ilmainen toimitus kaikkiin tilauksiin. Toimitusaika 1-3 arkipäivää.

Rannekkeen osto-opas

Tältä sivulta löydät ohjeet sopivan rannekkeen valintaan. Olemme koonneet tähän rannekkeen osto-oppaaseen tietoja rannekkeista ja rannekkeen valinnasta.

Oletko mahdollisesti ostamassa tai juuri ostanut uuden HAVU-kellon ja haluaisit stailata sitä vaihtorannekkeella? Tai kaipaatko muuten vain vaihtelua kelloosi?

Kelloja on paljon erilaisia ja niin on myös kellojen rannekkeita. Uusimalla rannekkeen uudistat samalla koko kellosi ilmeen. Olit sitten päivittämässä nykyistä kelloasi tai ostamassa uuden rannekellon, saat tilattua uuden rannekkeen helposti meiltä. Voit hankkia meiltä myös pelkän rannekkeen, jos omistat jo muuten mieluisen rannekellon.

 

 

Minkälainen ranneke sopii kellooni?

Valitsit sitten HAVU-kellon tai jonkin toisen rannekellon, voit valita siihen erilaisia rannekkeita mieltymyksesi mukaan. Lukemalla eteenpäin saat selville, minkälainen ranneke sinun kelloosi sopii ja mitä rannekkeita HAVU-puukellojen käyttäjät suosivat.

 

Metallinen ranneke kelloon 

Tyypillisin kellon ranneke on metalliranneke, eli toiselta nimeltään linkkiranneke. Se on yleisin ranneketyyppi metallisissa urheilu- ja sukelluskelloissa. Metalliranneke koostuu sarjasta toisiinsa linkitettyjä metallinpaloja, jotka taipuvat ranteen muodon mukaan mutta antavat silti kestävän tuen. Tunnetuimpia linkkirannekkeita ovat varmasti Rolex Submariner -linjan Oyster-rannekkeet, joista metallisten rannekkeiden tyylisuunta on alun perin kehittynyt.

 

Metallinen mesh-ranneke

Mesh-ranneke tai “Milanese”-ranneke on tiheistä metallisilmukoista koostuva ranneke, joka on mukava kädessä, sekä antaa kestävää ja jämäkkää tukea. Mesh-rannekkeet kelloihin ovat olleet kovassa suosiossa viime vuosien aikana ja niitä näkyykin monenlaisissa rannekelloissa, sukelluskelloista fiineihin pukukelloihin asti. Myös HAVU-puurannekellon voi yhdistää metalliseen Mesh-rannekkeeseen, joita löydät kaupastamme.

Tästä linkistä löydät ohjeet siihen, kuinka rannekkeen saa säädettyä juuri sinulle sopivaksi.

 

Nahkaranneke kelloon

Nahkaranneke on kiistämättä klassisin valinta rannekelloon niin naisten, kuin miestenkin kelloissa. Oli kello sitten urheilumallinen kronografi tai klassisempi pukukello, nahkainen ranneke antaa kelloon ainutlaatuisen, hienostuneen loppusilauksen. Nahkarannekkeitakin on tosin monenlaisia, vähän raffimmasta, käsittelemättömästä raakanahasta hienostuneeseen ja kiiltävään krokotiilinnahkaan asti. 

Nahkarannekkeita löytyy kellosepän liikkeistä monesta eri nahasta valmistettuna, sekä myös keinonahkaisena. Nahkarannekkeita on satoja eri tyylisiä tikkaus- ja parkitsemistavasta riippuen. Yleisimmät nahkarannekeiden arkkityypit ovat kuitenkin vuoratut nahkarannekkeet, urheilunahkarannekkeet – joita käytetään esimerkiksi kilpa-ajoon suunnitelluissa kelloissa – sekä kontrastinahkarannekkeet, joissa voi esimerkiksi olla valkoista tikkausta tumman nahan yhteydessä.

Nahkarannekkeita löydät myös HAVU:n valikoimasta! Valitse kellosi tyyliin sopiva nahkaranneke – kaipasitpa sitten ruskean nahkarannekkeen rentoutta tai mustan nahan tuomaa ylellisyyttä. 

 

Nahkarannekkeen hoito

Toisin kuin metalliset rannekkeet, nahkarannekkeet kaipaavat hieman huolenpitoa. Yleensä nahkarannekkeeseen riittää kevyt öljyäminen parin kuukauden välein, mutta harvinaislaatuisimmat rannekkeet saattavat kaivata jopa kiillotusta ja pehmentämisaineita. Nahkarannekkeet myös patinoituvat ajan kuluessa todella kauniisti, joten omasta rannekkeestaan kannattaa pitää huolta.

 

Minkä nahkarannekkeen valitsen?

Miten rannekkeen voi yhdistää oikeanlaiseen kelloon? Esimerkiksi mustan kellotaulun ja lämpimän ruskean nahkarannekkeen värisävyt saattavat riidellä keskenään. Vaihtoehtoja tarkastellessa kannattaa huomioida kellon materiaali, leveys, värit ja yleinen tyyli. Pukukellot, lentäjäkellot ja sukelluskellot suosivat kaikki hieman erilaisia rannekkeita. Entä mitä sinä haluat kellollasi viestittää – huoletonta arkisuutta vai klassista ylellisyyttä? Tärkeintä on se, että yhdistelmä miellyttää omaa silmääsi.

 

Kangasrannekkeet ja NATO-rannekkeet

Kangasrannekkeet ovat kasvattaneet suosiotaan huomattavasti viime vuosina, vaikka kyse ei ole uudesta ilmiöstä. Kankaisia rannekkeita nähtiin aikoinaan jo Sean Conneryn tähdittämissä Bond-elokuvissa. Kangasrannekkeet ovat saaneet toiseksi nimekseen “NATO-rannekkeet”, sillä ne ovat suosittuja ammattilaiskäytössä etenkin sotilailla.

Kankainen ranneke kestää, eikä kiillä auringossa. Se myös kuivuu nopeammin kuin nahkainen ranneke. Kangasrannekkeita löydät verkkokaupastamme puisten rannekellojen kylkeen - kangas ja puu luovat yhdessä todella komean kokonaisuuden!

 

 

Rannekkeen valinta

 

Rannekkeen leveys HAVU-kelloissa

Verkkokaupassamme rannekkeen leveys on ilmoitettu jokaisen kellon tuotekuvauksessa esimerkiksi näin: "Rannekkeen koko: 20 mm". Muista tarkastaa kellosi alkuperäisen rannekkeen leveys, niin et mene hukkaan vaihtoranneketta valitessa.

Kun tiedät, minkä kokoinen ranneke sopii kelloosi, voit valita mieleisen rannekkeen. Valikoimastamme löydät metallirannekkeita, tekstiilirannekkeita sekä nahkarannekkeita. Rannekkeen otsikosta näet, mitä kokoja verkkokaupastamme löytyy kyseisestä väristä ja materiaalista – esimerkiksi: Ruskea nahkaranneke (16 mm, 18 mm, 20 mm, 22 mm). Rannekkeen tuotesivulta pääset valitsemaan minkä kokoisen rannekkeen haluat tilata.

 

Rannekkeiden valikoima

Meiltä löydät laajan valikoiman erilaisia rannekkeita. Huomaathan, että kaikkiin kelloihin meiltä ei kuitenkaan löydy sopivaa ranneketta. HAVU-kellon tuotekuvauksesta löytyy huomautus, mikäli alkuperäinen ranneke ei ole vaihdettavissa meiltä löytyviin rannekkeisiin.

Rannekkeen vaihtaminen on helppoa kotikonstein. Löydät verkkokaupastamme rannekkeenvaihtotyökalun, jonka avulla saat käden käänteessä kelloosi vaihtelua ja piristystä. Rannekkeen vaihtaminen itse on aina asiakkaan vastuulla. Mikäli ostat kellon ja rannekkeen samassa tilauksessa, vaihdamme pyynnöstäsi uuden rannekkeen täysin veloituksetta sinun puolestasi ennen kellon toimittamista.

 

Ota rohkeasti yhteyttä

Voit aina olla myös yhteydessä asiakaspalveluumme. Autamme sinua mielellämme valitsemaan kellon tai siihen sopivan rannekkeen. Kellon valinnasta lisää löydät rannekellojen osto-oppaasta.