Ostoskori

Sulje

Ilmainen toimitus kaikkiin tilauksiin. Toimitusaika 1-3 arkipäivää.

Mikä on kronografi?

Julkaistu 10 lokakuu 2021

Mikä on kronografi?

 

Klassiset kronografit ovat niin tekniikkansa kuin käytännöllisyytensä puolesta erityisen suosittuja kellon käyttäjien parissa. Mutta mitä krono tarkoittaa?

 

Kronografi on kello, jossa on ajanottotoiminnot. Nimitys tulee latinan kielen sanoista ”chronos” ja ”graphein”, jotka tarkoittavat sananmukaisesti ”kirjoittaa aikaa”. Kronografissa on painikkeet, joilla ajanotto käynnistetään ja pysäytetään. Kuluvaa aikaa voi useimmiten tarkastella kellotauluun sijoitetuista lisänäytöistä, joissa kellosta riippuen vilisee sekunnit, minuutit ja jopa tunnit. Käynnistyksen jälkeen kukin viisari alkaa liikkumaan aikayksikkönsä mukaan. Sekuntiviisari liikkuu siis nopeammin kuin minuutti- tai tuntiviisarit. Pysäytyksen jälkeen viisarit voi nollata ja ajanoton voi aloittaa alusta.

 

Kenelle kronografi sopii?

Kronografien historia on tiettävästi yli 100 vuotta vanha. Tekniikan kehityttyä perinteikkäät kronografit ovat vuosikymmenien ajan kasvattaneet suosiotaan merkittävästi. Kronografi soveltuu erinomaisesti aikavälin ja väliaikojen mittaamiseen, mikä on huviksi tai hyödyksi monille kellon käyttäjille. Siispä kronografi voi sopia juuri sinulle – se mittaa luotettavasti ranteessasi aikaa, olit sitten keittämässä kananmunia, tekemässä töitä tai opiskelemassa. Krono käy vaihtoehtona myös urheilukellolle, sillä sen avulla on helppo mitata suorituksen kestoa.

  

Puinen kronografi

Meidän mallistomme näyttävä uutuus, Oulussa muotoiltu miesten rannekello Harju, on maailman ensimmäinen suomalaisesta koivusta valmistettu puinen krono. Halusimme vastata asiakkaidemme kysyntään, minkä vuoksi toimme markkinoille ennennäkemättömän tuotteen syksyllä 2021. Olemme erittäin innoissamme siitä, kuinka hyvin Harju on otettu vastaan.

Lue lisää Harjusta tästä linkistä.

 

-Havun tiimi

0 kommenttia

Jätä kommentti

Kaikki kommentit tarkistetaan ennen julkaisua