Ostoskori

Sulje

Ilmainen toimitus kaikkiin tilauksiin. Toimitusaika 1-3 arkipäivää.

Älykello vs. perinteinen rannekello

Rannekellon perimmäinen tarkoitus on ollut vuosisatoja kertoa käyttäjälleen tarkka kellonaika. Älykellojen yleistyttyä nykypäivänä monen ranteesta voi lukea suuren määrän informaatiota niin itsestään kuin internetistä pelkän kellonajan sijaan. Tässä artikkelissa kerromme, miksi mielestämme perinteinen analoginen rannekello on edelleen varteenotettava vaihtoehto älykellon rinnalla, huolimatta älykellojen lukuisten ominaisuuksien määrästä.

 

Paristo kestää pidempään kuin akku

Toisin kuin älykelloa, perinteistä kvartsikelloa tai automaattikelloa ei tarvitse ladata. Kvartsikellot käyvät vuosia ilman pariston vaihtoa ja mekaaniset kellot eivät pysähdy, jos niitä käyttää säännöllisesti ranteessa. Jos elät aktiivista elämää, etkä välttämättä ehdi ladata kelloasi muiden laitteisesi ohella, saattaa perinteinen rannekello olla sinulle suotuisin vaihtoehto.

 

Huomioi informaatiotulvan mahdollisuus älykellossa

Nykypäivän hektisessä arjessa runsaasti laitteita, jotka vievät keskittymisen muualle jatkuvalla informaation määrällään. Tällainen informaatiotulva tuo meille hetkellisiä dopaamiinipiikkejä, mutta ne voi aiheuttaa myös stressiä. 

Mikäli tunnet, että jatkuvasta informaatiosta on enemmän harmia sinulle kuin hyötyä, voit irtautua helpommin sosiaalisesta mediasta, maailman uutisista tai työstä analoginen rannekello ranteessa. Analogiseen rannekelloon ei satele ilmoituksia esimerkiksi työsähköposteista ja ajan voi katsoa perinteisestä kellosta ilman kiusausta velvollisuuksien välttelystä.

 

Analoginen rannekello on ajaton asuste

Perinteiset kellot ovat myös käytännöllisyytensä lisäksi tyylikäs asuste, ja persoonallinen sellainen. Rannekellot tarjoavat uniikkeja ulkonäöllisiä variaatioita pelkkien värivaihtoehtojen sijaan – kuten esimerkiksi puisten rannekellojen luonnon muovaamat kuviot, vink vink. Hyvä perinteinen rannekello toimii vuosia, eikä se poistu koskaan muodista.

 

Perinteinen rannekello ei vanhene

Perinteinen rannekello on paitsi ajaton tyyliltään, myös toiminnaltaan. Rannekello ei koskaan vanhene, kunhan siitä pitää hyvää huolta. 

Älykelloissa täytyy huomioida, että se tulee olemaan ajan myötä vanhaa teknologiaa. Ohjelmistopäivityksiä ei ole saatavilla niihin loputtomiin, mikä voi vaikuttaa sovellusten yhteensopivuuteen tulevaisuudessa. Myös jatkuva kellonkäyttö lyhentää akun latauskapasiteettia, eikä kello kestä ehkä normaalia vuorokausirytmiä muutaman vuoden jälkeen.

Sen sijaan perinteiset rannekellot eivät koskaan hidastu, vaan ne toimivat huolellisella käytöllä aina täysin samalla tavalla kuin ensimmäisenä käyttöönottopäivänä. Mikä parasta, normaalin rannekellon arvo sen kuin nousee vuosien varrella, mikäli se on moitteettomassa kunnossa.

 

Älykello vai perinteinen rannekello, kumman valitsen?

Emme väitä, etteikö äly- ja urheilukelloille olisi paikkansa ja tarkoituksena. Tärkeintä on, että löytää itselleen sopivan tasapainon. Urheilukellojen ominaisuudet voivat olla hyödyllisiä urheillessa, mutta on hyvä miettiä, tarvitseeko sellaisen olla kaiken aikaa ranteessa. Analoginen kello ei ehkä lue tekstiviestejäsi tai mittaa sykettäsi, mutta se käy vuodesta toiseen takuuvarmasti, sitä ei tarvitse ladata eikä se siinä ole informaatiotulvan vaaraa.

 

 

Havu laatikko
Perinteisissä kelloissa on myös yksi erittäin tärkeä ominaisuus älykelloihin verrattuna – ekologisuus. Me Havulla olemme vieneet kestävän kehityksen askeleen pidemmälle. Käyttäessämme päämateriaalinamme puuta, hyödynnämme uusiutuvia luonnonmateriaalia ja samalla säästämme maapallon resursseja. Puisessa rannekellossa on kaikki, minkä koemme tärkeäksi sopivaa asustetta valitessa; sopiva istuvuus, erinomainen käyttömukavuus sekä tyylikäs design. Tutustu puurannekelloihimme täältä.