Ostoskori

Sulje

Ilmainen toimitus kaikkiin tilauksiin. Toimitusaika 1-3 arkipäivää.

Kummassa kädessä pitää kelloa?

Rannekelloa pidetään suurimmaksi osaksi vasemmassa kädessä, mutta miksi joillakin kello on sen sijaan oikeassa kädessä? Se, että pidätkö kelloa vasemmassa vaiko oikeassa kädessä ei riipu rannekello-etiketistä tai pukeutumissäännöstä, vaan kellokäden valinnan takana on ennen kaikkea käytännöllisyys. Tälle sivulle olemme koonneet yleiset perustelut valinnalle kumpaan käteen kello kuuluu.


Kumpaan käteen kello laitetaan?

Vaikka makuasioista ei voi kiistellä, on yleisimmin käden valinnalle hyvin looginen selitys - se riippuu rannekellon haltijan kätisyydestä. Oikeakätisellä on useimmiten kello vasemmassa kädessä ja vasenkätisellä kello oikeassa kädessä. Kelloa pidetään niin sanotusti “huonommassa” kädessä. Enemmistöllä ihmisiä on kello vasemmassa kädessä, mihin syy on yksinkertainen - maailmassa on paljon enemmän oikeakätisiä kuin vasenkätisiä.Kello kuuluu ranteeseen, mikä on vähemmän tiellä

Olit kumpi kätinen tahansa, kelloa pidetään yleensä huonommassa kädessä, koska se on useimmissa tilanteissa vapaana verrattuna hallitsevaan käteen. Esimerkiksi oikeakätisellä HAVU:n työntekijällä olisi hankalaa tarkistaa kellonaika oikeasta kädestä kahvitauolla, koska siinä on kahvikuppi. Kellon ollessa vasemmassa kädessä kellonajan katsominen on vain ranneliikkeen päässä. Hallitseva käsi on suurimman osan ajasta käytössä, minkä vuoksi kellon pitäminen toisessa ranteessa säästää sitä turhilta kolhuilta sekä epämukavuuden tunteelta toistuvia liikkeitä tehdessä: esimerkiksi tietokoneen hiirtä liikuttaessa tai kirjoittaessa.

Kellon pitämisessä hallitsevassa kädessä ei ole mitään väärää, mutta käytännöllisyyden nimessä on suositeltavaa käyttää sitä juuri siinä kädessä, joka ei haittaa arjen työskentelyä. 

 

Kellot vasemmassa kädessä