Ostoskori

Sulje

Ilmainen toimitus kaikkiin tilauksiin. Toimitusaika 1-3 arkipäivää.

Puisen rannekellon suunnittelu

Tällä sivulla kerromme, miten puisen rannekellon suunnittelu etenee vaiheittain ideasta valmiiksi tuotteeksi. Esimerkkinä käytämme Korpi-automaattikellon suunnitteluprosessia, joka alkoi kesällä vuonna 2020 ja päättyi valmiiden tuotteiden julkaisuun kesän 2021 aikana. Luettuasi tämän tiedät, kuinka meidän uusien kellojen design valmistuu.

 

Kellon suunnittelu alkaa ideasta

Kaikki lähti liikkeelle ideasta ja haaveesta tuoda markkinoille tyylikkäin puinen automaattikello. Tiesimme, että haluamme tuoda markkinoille täysin erilaisen, innovatiivisen kellon. Meillä oli mielessä muutamia tärkeitä asioita, joita kukaan ei ollut koskaan aiemmin tehnyt puisen automaattikellon kohdalla. Olemme saaneetkin todella positiivisen vastaanoton uuden puisen automaattikellomme osalta, varsinkin kelloharrastajien keskuudessa. Jos siis etsit lahjaa kelloharrastajalle, on Korpi oiva vaihtoehto.

Lähtökohta suunnittelulle oli, että mekaanisen rannekellon koneistoa voi ihailla ottamatta kelloa pois ranteesta. Automaattisissa rannekelloissa yleistä on, että koneisto näkyy kellon taustassa, joten tämä vaihtoehto oli suljettu heti pois. Kuka nyt haluaisi ottaa uuden automaattikellonsa pois ranteesta ihaillessaan sen hienouksia, kuten laadukkaan koneiston hienomekaniikkaa? Tässä onnistuimme mielestämme paremmin kuin hyvin, sillä nyt Korpi-automaattikellosta voit ihailla koneiston liikettä suoraan kellotaulusta. Idea puisesta automaattikellosta heräsi 2020 kesällä ja tuote päätyi markkinoille kesän 2021 aikana.

Kuten voit arvata, suunnittelemme jatkuvasti uusia innovaatioita kunnioittaen luontoa sekä skandinaavista muotoilua. Haluamme kuitenkin erottua, ja siksi kelloissa näkyy myös pohjoinen luonto ja asenne.

 

Kellon muotoilu alkaa paperilla

Kun ideoita lähdetään purkamaan paperille, kokoonnumme aina koko tiimin kesken Design-päivään. Design-päivinä siis suunnittelemme tulevia kellomallejamme. Ideointi lähtee paperilta ja jatkuu tietokoneella, josta se etenee aina tehtaalle asti. Uudesta mallista piirretään versioita niin pitkään, että voimme todella olla tyytyväisiä lopputulokseen. Näin varmistamme, että myös sinä saat käyttöösi kellon, jonka yksityiskohdat on tarkkaan mietitty. Laadukkaita kelloja, laadukkaista materiaaleista ja tietysti tarkkaan harkitun designin mukaisesti.

 

Rannekellon suunnittelu jatkuu tietokoneella

Kun kellosta on tehty useita versioita paperilla ja valittu mielestämme paras, hiomme tietokoneella yksityiskohtia ja värityksiä siten, että kokonaisuus on toimiva ja tyylikäs. Haluamme tuoda markkinoille suosittuja asusteita miehille ja naisille. Jokaisessa tuotteessa näkyy kuitenkin aina yksilöllisesti puun erilaiset ominaisuudet ja värit – ja juuri tämä tekee HAVU:n puisista kelloista ainutlaatuisia.

 

Puun valinta kellon raaka-aineeksi – vain laadukkaita materiaaleja

Kun kellon piirrokset on hahmoteltu, on aika miettiä sopiva puulaji. Suosimme mieluiten suomalaista puuta, joten kokeilimme Korpi-automaattikellon osalta eri vaihtoehtoja. Teimme version Korpi-automaattikelloon ensin suomalaisesta männystä, kuusesta sekä koivusta. Koivu valikoitui kellon raaka-aineeksi puun ominaisuuksien vuoksi, sillä koivu on näistä selkeästi kovinta puuta. Haluamme, että tuotteemme kestävät käyttöä ja tästä syystä koivu valikoitui testiemme perusteella Korpi-automaattikellon raaka-aineeksi. Puun kovuus vaikuttaa suoraan puisen rannekellon käyttöikään sekä kestävyyteen.

 

Ensimmäinen valmis versio uudesta kellosta – johon tehdään tarvittaessa muutoksia

Kun saamme tehtaalta ensimmäisen version uudesta tuotteesta, pääsemme testaamaan ja kokeilemaan käytännössä innovaatioidemme käytettävyyden sekä toiminnallisuuden. Korpi-automaattikellon muotoilu ja toiminnallisuudet olivat heti täydelliset, joten muutoksia ei tämän osalta tarvinnut tehdä. Kehitämme tuotteitamme niin pitkään, että olemme niihin itse täysin tyytyväisiä. Muutoksia tehdään tarvittaessa jopa siinä vaiheessa, kuin ensimmäinen versio kellosta on valmistunut.

 

Innovatiivinen, täysin uusi tuote kellomarkkinoille. Uudistamme valikoimaamme jatkuvasti

Ideoimme jatkuvasti uutta ja kysymme myös asiakkaidemme mielipidettä seuraaviin kellomalleihimme. Voit siis lähettää meille ideoita toteuttavaksi – otamme niitä mielellään vastaan. Järjestämme myös sosiaalisen median kanavissamme kyselyitä, jotta voimme vastata tyytyväisten asiakkaidemme odotuksiin entistä paremmin. HAVUn tarinaa kirjoittavat tyytyväiset asiakkaat.