Ostoskori

Sulje

Ilmainen toimitus kaikkiin tilauksiin. Toimitusaika 1-3 arkipäivää.

Kellon pariston vaihto

Kellon pariston vaihto onnistuu kotioloissa käden käänteessä. Paristot ovat kulutustavaraa, joten ne eivät kestä ikuisesti - päinvastoin. Kellon pariston keskimääräisen vaihtovälin ollessa 1-3 vuotta, itse vaihtaminen tuo kellon käyttäjälle pitkällä tähtäimellä sekä säästöä että takuun siitä, ettei kello joudu olemaan pitkää aikaa poissa ranteesta. Tämän artikkelin ohjeilla saat vaihdettua kellon pariston täysin itse ilman kelloseppää.

 

Pariston vaihto kelloon - vaihe vaiheelta

Kellon patterin vaihto on simppeli prosessi. Sitä voisi miltei verrata kaukosäätimen pariston vaihtoon - tulee vain irrottaa takakansi ja vaihtaa paristo uuteen:

  1. Irrota takakansi. Rannekelloissa paristo sijaitsee kellotaulun takapuolella takakannen alla. Etsi takakannen reunasta pieni rako ja irrota takakansi takakannen avaajalla tai pienellä talttapäisellä työkalulla äärimmäistä varovaisuutta käyttäen vahingoittamatta kelloa. Eri kellomalleissa on erovaisuuksia, joten takakannen kiinnitystekniikka voi olla myös kierrättämällä irrotettava.

  2. Takakannen ollessa irti, etsi ja ota pois loppuunkulunut patteri. Patterin pitäisi irrota käyttämällä hieman sorminäppäryyttä, mutta voit käyttää apuna pientä ruuvitalttaa tai muuta sopivaa työkalua. Tarkista irrotetusta paristosta sen koko ja ominaisuudet, jotta voit verrata sitä uusiin vastaaviin löytääksesi yhteensopivan pariston tilalle esimerkiksi rautakaupasta.

  3. Vaihda paristo uuteen. Varmista, että paristo on kunnolla paikallaan, jotta kello käy normaalisti. 

  4. Lopuksi sulje takakansi tiiviisti. Helppoa, eikö?

Korpi-automaattikello takakansi

 

 

 

 

 

Haluatko unohtaa kellon patterit kokonaan? Tutustu Korpi-automaattikelloomme! Toisin kuin kvartsikellot, se ei tarvitse paristoa käydäkseen, vaan se saa liike-energiansa ranteen liikkeestä. Lue lisää mekaanisista kelloista blogistamme.